Foto Album Felső tagozat

Foto Album Alsó tagozat

IMAGE GALLERY

2021. november 28. vasárnap
Stefánia
A Nap kel 07:14-kor,
nyugszik 16:03-kor.

Holnap
Taksony, Brenda
napja lesz.

Digitális tankönyv

Facebook Like Box

A VÉGH ANTAL Általános Iskola  előkészítő osztályának névsora

1. Balogh Hunor

2. Csomós Hunor

3. Dimény- Haszmann Előd

4. Fogarasi Hunor- György

5. Gajdó Kristóf

6. Handra Ákos- Demeter

7. Here Viktor- Márk

8. Hölczer Hanna- Nikoletta

9. Kerekes Zsuzsanna

10. Kocsis Anna- Tímea

11. Kovács Fanni

12. Molnár Tamás

13. Oláh Pál

14. Orbán Hanna

15. Rádu Dávid

16. Székely Anita

17. Urszuly József

18. Vajda Milán- Márk

Rákossy Szidónia- Anna

tanítónő

A, a, a, a farsangi napokban…

2016. február 5- én az előkészítősök is elűzték a telet.

Reggel már mindenki beöltözve érkezett az iskolába. Az idei rövid farsangot dalokkal, mondókákkal, és a jelmezt bemutató versekkel ünnepeltük. A szülők is megtiszteltek jelenlétükkel és fokozták a hangulatot, hiszen ezen a napon a  „komatálat” ők hozták. Természetesen a farsang jellegzetes étele volt ez:  a fánk ( melynek régen mágikus erőt is tulajdonítottak). Iskolánk többi diákjával együtt részt vettünk a bábu elégetésén is, majd ezt követően ismét az osztályban „állt a bál”, különféle próbákkal színesítve.

Rákossy Szidónia

tanítónő

FARSANG VEGH ANTAL 2016_01.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_02.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_03.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_06.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_07.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_08.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_09.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_10.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_11.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_12.jpgFARSANG VEGH ANTAL 2016_13.jpg


Decemberi beszámoló

            December, advent a várakozások, a meglepetések, a csodák hónapja. A szeretet lángja felerősödik, az odafigyelés, egymásra figyelés hangsúlyosabb lesz. Az ünnepre való felkészülés alkalmas arra, hogy számadást készítsünk az elmúlt időszak szépségeiről, nehézségeiről, sikereiről, kudarcairól. Számbavenni, elgondolkodni, rendezgetni, és tervezgetni.

            A gyerekek is nagy várakozással vannak ezekben a napokban. Két jelentős nap is van, melyen sok meglepetés várja ( várhatja) őket -Szent Miklós napja és karácsony szombatja, „szenvedeje”-, ha türelmesek vagyunk mi felnőttek, cinkosok a csoda teremtésében és tudunk örvendeni a csodálkozó tekinteteknek, a csilingelő kacagásoknak. 

            Karácsonyt várva, lázban a Föld,

            Isteni gyermeket köszönt...

            Az Végh Antal Iskola előkészítősei Betlehemes játék előadásával készültek az ünnepre. A várakozást áthatotta a finom mézeskalács illata, a fenyőágak zöldje, melyből kopogtatót, asztali díszeket készítettek, a gyertyák melegsége, az  énekek csengése, a tervezgetés, készülődés öröme.

            Hálás köszönet a szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak, ismerősöknek, akik szép számban megjelentek a gyerekeik előadásán, és bőkezűen adakoztak a kis portékák megvásárlásakor.

            Köszönet a  csernátoni Polgármesteri Hivatalnak, és az előkészítő osztályosok szüleinek, hogy szebbé, gazdagabbá tették ünnepeinket, a Mikulás napját. 

a_vasar1_resize.jpga_vasar2_resize.jpga_vasar3_resize.jpga_vasar_resize.jpgeloadas_estejen1_resize.jpgeloadas_estejen_resize.jpgelokeszuletek1_resize.jpgelokeszuletek2_resize.jpgelokeszuletek3_resize.jpgelokeszuletek4_resize.jpgelokeszuletek5_resize.jpgkeszulodes2_resize.jpgkeszulodes_resize.jpgmezeskalacs_keszites1_resize.jpgmezeskalacs_keszites3_resize.jpgmezeskalacs_keszites_resize.jpgMikulas1_resize.jpgMikulas_resize.jpg


            Megosztó vélemények keltek szárnyra a napokban az egyenruha viselésével kapcsolatban a médiába és közüsségi oldalakon. Rengeteg pro és kontra véleményt olvashatunk.

            A Végh Antal Iskolában három éve viselnek sötétbarna pólót az iskola diákjai, melyre az iskola jelvénye van hímezve.

            Az előkészítősök a napokban vehették át a megrendelt pólókat. Nagy volt a meglepetés és az öröm. Viselésével jelzik mostantól, hogy ők is ehhez a közösséghez tartoznak. Az iskola Belső Rendszabályának megfelelően naponta kell viseljék diákjaink.

            Köszönöm a szülők együttműködését e téren is! egyenruha


Őszi képek

elokeszito osztaly 2015 247.jpgelokeszito osztaly 2015 249.jpgelokeszito osztaly 2015 251.jpgelokeszitos lettem.jpgelokeszitos lettem2.jpgelokeszitos lettem 3.jpgosz1.jpgosz2.jpgosz3.jpgosz4.jpg