To Top

CSERNÁTONBAN A MEGYE KIS MESEMONDÓI

CSERNÁTONBAN A MEGYE KIS MESEMONDÓI

 Október 2O- án délben a csernátoni Végh Antal Áltolános Iskola udvarán gyülekeztek a megye elemi tagozatos mesemondói, akik már a saját körzetükben megnyerték a versenyt. 48 diák, tanító nénik és kísérők várták, hogy újra elmondhassák azt a népmesét, mellyel elvarázsolják a zsűrit és társaikat.

Valóban megtörtént a varázslat, hallottunk mesét a  furfangos szegény emberről, a lusta leányról, az együgyű legényről, az  okos állatokról.

 A mesebírák, a zsűri tagjai tanácskozása után megtörtént osztályonként a Mesekirály kihirdetése.

Az előkészítő osztály Mesekirálynője Gajai Petra a Székely Mikó Kollégium diákja, tanítónője Lőrincz Enikő.

Az első osztályban Pătrânjel Viktórialett a Mesélők Királynője, aki Kovásznán az Orbán Balázs Általános Iskolában Székely Márta tanítónő diákja.

 A másodikosok Mesekirálynője a kovásznai Ambrus Ajna, aki a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tanul, Bede Imola tanítónő osztályában.

 A harmadik osztályosoknál László Antal Zsombor  a kézdiszentkereszti Tréfán Leonárd Általános Iskola tanulója lett az egyik mesekirály, a tanítónő: Györkovács Katalin, illetve a sepsikőröspataki Kálkonky Ludmilla Általános Iskola tanulója, Téglás Szidónia, tanítónő: Már Edit

 A IV. osztályban a Mesekirályok: Rancz Gyárfás Gergő a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Gimnázium tanulója, tanítónője Vollancs Szidónia, és Kovács Máté a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákja, tanítónője Vinceffy Réka.

Bízunk benne,  hogy    a  királyok  a  Mesemondók  országos versenyén a  mesetarisznyájukból királyi méltósággal  adakoznak  minden  ízes szóra vágyó hallgatónak.

 Mi pedig örömmel tapasztaltuk, amit Benedek Elek mondott: Erdő, mező, hegy völgy, falu… minden mesél itt. A mesék földje ez – csuda-e, ha szép csendesen mesemondóvá nő a gyermek?                                                 

Köszönjük a csernátoni SCREW- BOLT vezetőségének a szervezésben nyújtott anyagi támogatást.

A szervező csapat nevében,

Rákossy Szidónia

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web           Digitális tankönyvek   →  OKTATO PROGRAMOK

Végh Antal Általános Iskola


© All Rights Reserved

 

Sign in to your account