To Top

Az óvoda avató ünnepsége - 2021

… dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, ugy érdemes. (József Attila)

Mosoly, hála, szívből jövő öröm. Ezek a szavak jutnak eszembe , akárhányszor erre az épületre nézek. Öröm ünnep ez ma községünk polgárainak, és minden olyan embernek, aki szereti a szépet.

Egy olyan épület együttes avatóján veszünk most részt, ami a felnövekvő generációk életében jelentős szerepet fog játszani. A nevelő -oktató tevékenység legfontosabb része az ,amikor a pedagógus és a gyermek találkozik, de nem elhanyagolható a környezet ahol ez megtörténik. Ma egy olyan tér nyílik meg az óvodások előtt, ami minden követelménynek eleget tesz, egy olyan helyet álmodtunk, ahol egészségesen fejlődhetnek gyermekeink. Jó alapokra, jó házat lehet építeni. Az óvodáskor minden kisgyermek életének első fontos állomása, ahol legelőször találkozik nagy közösségi élménnyel, ahol először hat rá egy új környezet a család után.

Milyen az új ovi? Tágas, fénnyel teli termek, praktikus beosztás, igényes kivitelezés. Pont olyan hely, ami ideális a kicsiknek és ahol megfelelő környezet hat az érzelmi, értelmi és esztétikai fejlődésükre. Az óvodás gyermekek igazi bensőséges birodalma lesz mától ez az épület. Öröm az is, hogy vannak gyermekek, akik megtöltsék ezt a helyet élettel, hisz akkor van igazán értelme a munkának, ha gyermekzsivajtól hangos az óvoda. Ugyancsak öröm, hogy kiváló pedagógusok vannak, akik legjobb tudásuk szerint, szeretetben nevelgetik gyermekeinket. Reméljük, hogy ez az udvar fontos lesz a csernátoni családok életében és egy olyan hely lesz, ahová szívesen járnak be játszani, időt tölteni.

Hálával tartozunk a polgármesteri hivatalnak, a helyi tanács tagoknak, a tervező csapatnak, a kivitelező vállalatnak, és nem utolsó sorban mindazoknak, aki szívükön viselték ennek a beruházásnak a sorsát. Tekintsünk az előttünk álló új épületre úgy, mint ami nem hiába épült, hanem reményteljes céllal, a csernátoni gyermekek jövőjének érdekében. Őrizzük meg, vigyázzunk rá, hogy sok boldog gyermek elindulásának helye lehessen az elkövetkező évtizedekben.

Virág István

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web           Digitális tankönyvek   →  OKTATO PROGRAMOK

Végh Antal Általános Iskola


© All Rights Reserved

 

Sign in to your account